SL 06. 06. 1900. (Delibegović Mustafe Hasan)

Br. 1489/civ. 1048 1-1

Okružni sud u D. Tuzli daje ovime na sveopćeznanje, da je u izvlastbenom postupku bos.-herc. drž. željeznice, protiv Hasanu Delibegoviću u Maglaju, u svrhu proširenja željezničke stanice u Maglaju, dozvo­ljenom glasom naredbe visoke zemaljske vlade za Bosnu i Hercegovinu od 30. novembra 1899., br. 175.163/1V., odregjeno ročište radi provedenja procjene nekretnina izvlastiti se imavših i to:

jednog dijela kat. čest. br. 551, unesene u grunt. ul. br. 57, u A II., katastr. općine Maglaj, u površini od 280 kv. met., pripadajuće Hasanu Delibegoviću umrlog Mustafe u Maglaju, odregjuje se ročište na lice mjesta u Maglaju na ponedjeljak dana 25. juna 1900. poSL 06 06 1900 Hasan Delibegovic (Mustafin) prosirenje zelj stanice novom kalendaru, u 10 sahati prije podne.

Pozivaju se dakle sve one osobe, koje misle da imadu na gore navedene nekretnine pravo vlasništva ili drugi koji zahtjev, da kod ovog ročišta ili osobno pri­stupe ili se dadu po punomoćniku zastupati ili pako svoja prava doprinošenjem dotičnih dokazala do dana ročišta pismom prijave, jer se u protivnom slučaju ne će tečajem izvlastbenog postupka uzeti obzir na njihov zahtjev.

Okružni sud. D. Tuzla, 12. maja 1900.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s