Dražbeni izrok, SL 12. 12. 1902. (Đonlić, Bilić, Pračić, Memišević)

Br. 5992/gr. 1902. IV. 11/1902.
2682 1 -1
Kotarski ured kao sud u Maglaju daje na znanje, da je na molbu ovrhovoditelja Mehmeda Mulabdića, trgovca iz Maglaja, zastup. po Mehagi Mulabdiću iz Maglaja, zbog dužnih 274 K spp., dozvolio javnu dražbu nepokretnina ovršenika Javre rogj. Bilić udove Gjonlić, Dude rogj. Pračić udove Gjonlić, Mustafe, Ibrahima, Mahmuta Gjonlića, Hate rogj. Gjunlić udove Memišević i mldb. Rabije, Azize, Šećerke i Dude Gjonlić, zastup. po tutorici Javri Gjonlić svi iz Maglaja, u grunt. ul. br. 201, kat. općine Maglaj, u A I. upisanih.
SL 12 12 1902. Đonlić, Bilić, Pračić, MemiševićZa dražbu tih nepokretnina koja će se obdržavati kod ovog suda, odregjuje se prvi rok u subotu dana 24. januara 1903. u 11 sahati prije podne.
Na ovom roku prodaće se nepokretnine za naj­više ponugjenu svotu, ali ne ispod oglasne cijene odregjene na 300 K.
Dražbeni uslovi i isprave odnoseći se na gornje nepokretnine mogu se uvidjeti kod ovog suda, za vrijeme uredovnih sati. Pozivaju se realni vjerovnici, koji imadu pravo da budu namireni iz kupovine i koji nijesu dobili posebne obavijesti o dozvoljenoj dražbi da svoje zahtjeve prijave na razdiobnom ročištu najkašnje do konca rasprave jer se inače kod razdiobe kupovnine ne će uvažiti nji­hovi zahtjevi. Isto tako pozivaju se svi oni, koji hoće da dokažu prava vlasništva ili druga stvarna prava na nepokret­nine, koje se imaju dražbom prodati, da ne gledajući na to, što nijesu dobili posebne obavijesti, imaju svoje tužbe za ova prava predati za dvije nedjelje, počevši od posljednjeg dana kada je izrok proglašen, jer će se inače bez obzira na ta njihova prava ovrha provesti.
Kotarski ured kao sud.
Maglaj, 3. novembra 1902

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s