Dražbeni izrok, Sar. list 04. 01. 1904.

Br. 8377/gr. 1903. IV. 10/1903.  104 1—1
Kotarski ured kao sud u Maglaju daje na znanje, da je na molbu ovrhovoditelja Mehmeda Mulabdića iz Maglaja, zbog dužnih 133 K 8 h spp., dozvolio javnu dražbu nepokretnina ovršenika Pembe Mehinović rogj. Mačak, Šahe Džambegović rogj. Mehinović, Nure udove Muradbašić, Hate udove Odobašić iz Maglaja, u grunt. ulošcima br. 310 i 1933, katastralne općine Maglaj, u A I. upisanih.
Za dražbu tih nepokretnina koja će se obdržavati kod ovog suda u uredovnoj sobi, odregjuje se drugi rok u subotu dana 13. februara 1904. u 11 sabati prije podne.
SL 04. 01. 1904. Mehinovic, Macak, Dzambegovic, Muradbasic, OdobasicNa ovom roku prodaće se nepokretnine za najviše ponugjenu svotu, makar i ispod oglasne cijene odregjene za nekretnine upisane u A I. gr. ul. br. 310, kat. opć. Maglaj na 150 K, za nekretnine upisane u A I., gr. ul. br. 1933, kat. opć. Maglaj na 500 K.
Dražbeni uslovi i isprave odnoseći se na gornje nepokretnine mogu se uvidjeti kod ovog suda u ure­dovnoj sobi, za vrijeme uredovnih sahati. Pozivaju se realni vjerovnici, koji imadu pravo da budu namireni iz kupovnine i koji nijesu dobili posebne obavijesti o dozvoljenoj dražbi, da svoje zahtjeve prijave na razdiobnom ročištu najkašnje do konca rasprave, jer se inače kod razdiobe kupovnine ne će uvažiti njihovi zahtjevi. Isto tako pozivaju se svi oni, koji hoće da dokažu prava vlasništva ili druga stvarna prava na nepokret­nine, koje se imaju dražbom prodati, da ne gledeći na to, što nijesu dobili posebne obavijesti, imadu svoje tužbe za ova prava predati za dvije nedjelje, počevši od po­sljednjeg dana kada je izrok proglašen, jer će se inače bez obzira na ta njihova prava ovrha provesti.
Kotarski ured kao sud. Maglaj, 10. decembra 1903.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s