Dražbeni izrok od 24. oktobra 1890. (Čičeklić, Čamdžić)

Dražbeni izrok. Potpisani kotarski ured kao sud u Maglaju daje na znanje, da je na Imagemolbu ovrhovoditelja Ibre Čičeklića iz Maglaja protiv ovršenika Sulje Čamdžića iz Tujnice radi dužnih 797 groša spp. dozvolio ovršnu javnu dražbu slijedećih nepokretnina ovršenikovih popisanih u pljenidbenom zapisniku ovoga suda od 21. juna 1889. br. 1888, koje se nalaze u mjestu Tujnici, i to:

1. Kuća u Tujnici sastojeća se iz podruma, sobe i predsobe iz drveta sagragjena, sa megjašima: sa sve četiri strane ovršenik.

2. Oranica sa malim šljivama i sušnicom, imenom “Velika njiva”, sa megjašima: s dvije strane put i Ragib Čamdžić, s treće Ibro Čičeklić, s četvrte Ibro Čamdžić.

Za dražbu tih nepokretnina, koja će se obdržavati u Maglaju odregjuje se rok u utorak 30. Imagedecembra 1890., u 9 sahata prije podne. Na prvom roku ne će se nepokretnine prodati ispod oglasne cijene odregjene na 110 for. a ako ne budu prodane na prvom roku, to će se na drugom odrediti se imajućem roku onome prodati, koji najviše ponudi makar i ispod oglasne cijene. Dražbeni uslovi i isprave odnoseće se na gornje nepokretnine, mogu se uvidjeti kod ovog ureda kao suda, svaki dan od 9 do 12 sahati prije podne. Pozivaju se realni vjerovnici, koji imadu pravo da budu namireni iz kupovnine i koji nijesu dobili posebne obavijesti o dozvoljenoj dražbi, da svoje zahtjeve prijave na razdiobnom ročištu najkasnije do konca rasprave, jer se inače kod razdiobe kupovnine ne će uvažiti njihovi zahtjevi. Isto tako pozivaju se svi, koji hoće da dokažu pravo vlasništva ili druga stvarna prava na nepokretninu koja se ima dražbom prodati, da ne gledeći na to, što nijesu dobili posebne obavijesti, imadu svoje tužbe za ova prava predati za dvije nedjelje, počevši od pošljednjeg dana, kada je izrok proglašen, jer će se inače bez obzira na ta njihova prava ovrha provesti.

Kotarski ured kao sud   Maglaj, 24. oktobra 1890.

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s